Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na podtrzymanie pięknej pogody i nastroju, małe co nieco do kawki lub herbatki :)
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 216
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1712
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 150
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 216
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1712
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 150
Składniki
Ucieramy jajka z margaryną i cukrem, dodajemy obie mąki, olej, proszek do pieczenia i ocet. Dokładnie ucieramy, dzielimy na cztery porcje, ja w małe miseczki. Jedną zostawiamy bez dodatków, do drugiej dodajemy budyń wiśniowy ( ja dodatkowo dodałam odrobinkę barwniku bo mój budyń był jakiś blady:) ). Do trzeciej dodajemy mak, a do ostatniej kakao. W każdej miseczce dokładnie mieszamy ciasto.
Do formy na babeczki wkładamy papierowe foremki, na dno wkładamy łyżeczkę białego ciasta, następnie łyżeczkę ciasta czerwonego, na to ciasto z makiem i na koniec ciasto z kakao.
Wstawiamy do piekarnika na 25 minut i pieczemy w 180 stopniach do suchego patyczka. Po upieczeniu polewamy lukrem, czekoladą roztopioną, dekorujemy według upodobań.
SMACZNEGO