Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Warstwowe ptasie mleko"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32539
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 38
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 899
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 324
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32539
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 38
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 899
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 324
Składniki
Ubij białka na sztywno. Wmieszaj 75 g cukru i żółtka. Dodaj mąkę, mielone migdały i proszek do pieczenia i wmieszaj do masy jajecznej. Wlej ciasto do tortownicy. Piecz 20 min w 180°C.
pomarańczy obierz, cząstki pozbaw błonek i pokrój na połówki. Rozpuść galaretkę w połowie ilości wody podanej na opakowaniu. Wymieszaj z pomarańczami i wyłóż na ostygniętym spodzie. Odstaw do lodówki, aż stężeje. Następnie wymieszaj jogurt, 80 g cukru i cukru waniliowego.
Rozpuść żelatynę i powoli wlej do jogurtu. Odlej ćwierć szklanki, wmieszaj do niej barwnik. Porcję bez barwnika odstaw do lodówki na 20 min i zalej nią spód z pomarańczami. Schłódź i wylej cienką warstwę jogurtu pomarańczowego. Odstaw do stężenia. Ozdób pomarańczami, śmietaną i czekoladą.Źródło: TV14