Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Warstwowiec ze szpinakiem"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 86
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 109
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 86
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 109
Składniki
Czas przygotowania: 60 minut. 1 porcja: 140 kcal. Cena porcji: 1,90 zł
Szpinak rozmroź, osącz na sitku, ew. posiekaj. Na patelni rozgrzej masło. Włóż szpinak. Duś kilka minut bez przykrycia. Często mieszaj. Pod koniec dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, dopraw solą i pieprzem. Białko ubij na sztywno.
Rybę dwukrotnie zmiel, dodaj pianę z białka, śmietanę oraz wino. Przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Masę rybną rozdziel na 3 porcje. Jedną część masy wymieszaj z koncentratem pomi dorowym, do drugiej dołóż szpinak, resztę pozostaw bez dodatków.
Podłużną foremkę posmaruj masłem. Na spodzie rozsmaruj jasną masę rybną. Wyłóż na nią masę ze szpinakiem, a potem masę z koncentratem. Wierzch wygładź. Mus piecz 30 minut w temp. 150 st.Źródło: Tina