Do góry

Dania główne Przepis na:

Warzywa faszerowane - pomidor, cebula, papryka

Warzywa faszerowane - pomidor, cebula, papryka

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 291

Dodano:

Odsłon: 1424

Warzywa faszerowane można podać jako danie główne lub przystawki

Składniki

  • 0,3kg mięsa mielonego
  • 2 papryki czerwone
  • 2 większe cebule
  • 2 pomidory
  • 1 mniejsza cebula
  • sól
  • pieprz
  • Majeranek
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • jajko
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso mocno przyprawiamy dodajemy jajko i mieszamy tak jak na kotlety mielone, jedną mniejszą cebulę kroimy w kostkę i przysmażamy na łyżce olej i dodajemy do mięsa.

  2. Papryki należy przekroić na pół i oczyścić z pestek i białych błonek. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i wydrążyć środek.
    Cebulę obrać z pierwszej warstwy i wydrążyć środek.

  3. Przygotowane mięso nakładamy do warzyw mocno ubijając, na koniec warzywa można posypać troszkę bułką tartą
    Układamy wszystko w naczyniu żaroodpornym i polewamy odrobiną oleju
    Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190c przez około 40 min

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń