Do góry

Dania główne Przepis na:

Warzywa na patelni z indykiem

Przepis dnia 2011-06-06
Warzywa na patelni z indykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 242

Dodano:

Odsłon: 19242

Szybkie, jednogarnkowe i niedrogie. Mojej córeczce i mężowi bardzo smakuje ale ile ludzi tyle gustów. Smacznego.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozgrzej patelnie, dodaj odrobinę oleju lub masła, wsyp na patelnie twarde warzywa tj,papryka,cukinia,por,niech się lekko podduszą.

  2. Na drugiej patelni podsmaż pieczarki na łyżce masła

  3. Dodaj podsmażone pieczarki do całości, dodaj pomidora i cebulkę dymkę i kukurydzę

  4. Gdy pomidor puści sok dodaj odrobinę wody, gdy ta odparuje dodaj indyka

  5. Duś na małym ogniu do miękkości

  6. Ja to danie serwuję z ryżem

  7. Smacznego i czekam na złośliwości.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 17 maja 2012 Pyszne i zdrowe jedzonko,od razu jestem głodna.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anika80 10 czerwca 2011 Kiedyś pokusiłam się dodać do ryżu łyżeczkę curry, dla zmiany koloru, lecz moja córka stwierdziła że smakuje jak cynamon, więc dałam sobie spokój.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń