Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Prosty sposób na ciepłą kolację"
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 203
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2156
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrz...
Odsłon: 205
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1964
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 203
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2156
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrz...
Odsłon: 205
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1964
Składniki
Otworzyć opakowanie i wyjąć saszetkę z przyprawami. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju roślinnego, wsypać zawartość opakowania (bez rozmrażania) i dodać dwie łyżki wody. Smażyć ok. 10 minut mieszając od czasu do czasu. Pod koniec smażenia wsypać pokrojone międzyczasie parówki w plasterki. Wsypać przyprawy z saszetki i dokładnie wymieszać. Doprawić ewentualnie solą, maggi, pieprzem i czosnkiem, na sam koniec wbić 3-4 jajka i smażyć, aż białko się zetnie. Podawać na gorąco jako danie samodzielne np. ze świeżym chlebem. Warzywa można również doprawić ostrym ajwarem z papryki. Nada to potrawie bardzo ładny kolor i bardziej wyrazistego smaku.