Do góry

Desery Przepis na:

Warzywa pieczone na blasze

Warzywa pieczone na blasze

Autor:

Przepisów i artykułów: 787 Ocena: 6687

Dodano:

Odsłon: 12

Wypróbowany przepis na "Warzywa pieczone na blasze"

Składniki

  • 1 pęczek dymek
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 4 pomidory
  • sól
  • 3 marchewki
  • pieprz
  • 2 pasternaki (ewentualnie pietruszki)
  • 2 czerwone buraki
  • 100 ml oliwy
  • 40 dag spaghetti
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 15 dag koziego serka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. ok. 50 minut.

  2. Dymki oczyścić, pokroić na kawałeczki. Czosnek obrać, posiekać. Pomidory oczyścić z pestek, miąższ pokroić w kostkę. Marchewki, pasternak i buraki obrać, pokroić w kosteczkę. Rozdrobnione warzywa włożyć do miski. Poprószyć solą i pieprzem. Polać oliwą, wymieszać.

  3. Warzywa rozłożyć na dużej blasze. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec 25 minut. W tym czasie makaron ugotować w posolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć, posiekać. Serek kozi porwać na kawałeczki.

  4. Makaron odcedzić na sicie. Od razu wymieszać z pieczonymi warzywami. Oprószyć pieprzem. Posypać kozim serem i natką pietruszki.

    Źródło: Życie na gorąco

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń