Do góry

Dania główne Przepis na:

Warzywa po prowansalsku

Warzywa po prowansalsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 30

Dodano:

Odsłon: 710

Bogactwo warzyw.

Składniki

  • Ziemniaki duże 4, fasolka szparagowa 400gr, marchew 4 średnie,kapusta włoska 1/4,cebula 1 duża,czosnek 3 ząbki,mięso ok 1 kg,pr
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Warzywa czyścimy, kapustę kroimy na szerokie paski, cebulę w grubą kostkę. Mięso gotujemy do lekkiego zmiękczenia,dosypujemy warzywa z wyjątkiem cebuli i czosnku. Warzywa gotujemy "al dente".

  2. W osobnym garnku złocimy cebulę. Dodajemy mięso z całymi warzywami i krojoną kapustą, zalewając szklanką bulionu z gotowania. Dodajemy czosnek, laur, tymianek, sól i pieprz do smaku. Dogotowujemy do miękkości.

  3. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń