Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 213
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 213
Składniki
Warzywa czyścimy, kapustę kroimy na szerokie paski, cebulę w grubą kostkę. Mięso gotujemy do lekkiego zmiękczenia,dosypujemy warzywa z wyjątkiem cebuli i czosnku. Warzywa gotujemy "al dente".
W osobnym garnku złocimy cebulę. Dodajemy mięso z całymi warzywami i krojoną kapustą, zalewając szklanką bulionu z gotowania. Dodajemy czosnek, laur, tymianek, sól i pieprz do smaku. Dogotowujemy do miękkości.
Smacznego.