Do góry

Przekąski Przepis na:

Warzywa po tajsku

Warzywa po tajsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 787 Ocena: 15093

Dodano:

Odsłon: 647

Wegetariańskie danie z kuchni tajskiej. PS: to jest przepis oryginalny. Ja troszkę go zmodyfikowałem, dodałem po 1 łyżce sosu sojowego i ostrygowego oraz cukier palmowy.

Składniki

  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 2 łyżeczki obranego korzenia imbiru
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • 200 g grzybów shitake
  • 3 duże dymki
  • 3 szklanki kapusty pekińskiej ( można zastąpić bok choy )
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Rozgrzałem olej w rondlu o grubych ściankach. Włożyłem imbir, obrany i starty, oraz czosnek przeciśnięty przez praskę, po 20 sekundach dodałem paprykę, pokrojoną w paski i grzyby pokrojone w cienkie plasterki. Gdy papryka zrobiła się miękka, ale jeszcze jędrna ( ok. 3 minuty ), dodałem dymki, pokrojone w cienkie plasterki i kapustę drobno pokrojoną. Podgrzewałem, aż kapusta zmiękła. Doprawiłem solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kardamonovy 09 lipca Jak bez mięsa, to ja zawsze. Gotujcie tak częściej :D.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 07 lipca Pycha <3 Fajna reakcja dziewczyn w pracy... :P Że shiita, co? :P

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babcitereskiciasta 06 lipca Na pewno pyszne jedzonko. Ale mnie urzekło zdjęcie, chciała bym tak potrafić.:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 06 lipca Aromatyczne i wyraziste. Tak lubię najbardziej <3 Bardzo mi się podoba :) Mniam! :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń