Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Warzywa z patelni"
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 14
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 493
Polecam.
Odsłon: 104
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 106
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 14
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 493
Polecam.
Odsłon: 104
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 106
Składniki
Marchewki oczyść, opłucz i osusz. Pokrój w plasterki. Strąki kolorowych papryk opłucz starannie pod bieżąca wodą, osusz i przekrój na połówki. Usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój na nieduże kawałki.
Czerwoną cebulę obierz, pokrój w krążki. Groszek odlej na sicie, przepłucz zimną wodą, pozostaw do osączenia.
Na dużej patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć plastry marchewki, przesmaż, podlej kilkoma łyżkami wody. Duś na małym ogniu, mieszając, kilka minut. Dodaj pokrojone kolorowe papryki oraz krążki czerwonej cebuli. Ogrzewaj warzywa 5-8 minut. Na koniec wsyp osączony groszek z puszki. Całość wymieszaj. Trzymaj na ogniu jeszcze chwilę, aby groszek się ogrzał.
Przygotowaną mieszankę warzyw posyp ziołami prowansalskimi. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz odrobiną świeżo startej gałki muszkatołowej. Rozłóż na talerze, ozdób ziołami.
Porcja – 170 kcal, cena 1,90 zł, 4 porcje, czas ok. 25 min;Źródło: Świat kobiety