Do góry

Przekąski Przepis na:

Warzywna pasta do pieczywa

Warzywna pasta do pieczywa

Autor: ciacho50

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 2797

Dodano: 19.11.2017

Odsłon: 3079

Bardzo aromatyczna i smaczna pasta. Danie kuchni wegańskiej.

Składniki

  • 1 puszka ciecierzycy
  • 1 jabłko
  • 1/2 średniej cebuli
  • 2 łyżki oliwki
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • pieprz kolorowy mielony
  • sól do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ciecierzycę wraz z zalewą zmiksować.
    Cebulę drobno pokroić i podsmażyć w przyprawach, na oliwie.
    Do podsmażonej cebulki zetrzeć jabłko. Dusić chwilę, aż zmięknie.
    Połączyć ze zmiksowaną ciecierzycą i gotować na małym ogniu około 5 minut.
    Po tym czasie masę zmiksować blenderem.
    Odstawić w chłodne miejsce.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń