Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Warzywna zupa na mięsnym bulionie z boczkiem"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 522
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1408
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 112
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 389
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 522
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1408
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 112
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 389
Składniki
40 minut • 4 porcje • 660 kcal/porcja • 4 zł/porcja
Obierz ziemniaki i pokrój w grubszą kostkę, a obraną marchewkę w plasterki.
Włóż do garnka umyte skrzydełka, zalej wodą i gotuj, aż powstanie bulion.
Rozgrzej na patelni olej i podsmaż pokrojone warzywa. Nie za długo, by nie straciły jędrności.
Z bulionu wyjmij skrzydełka, dodaj warzywa i groszek. Całość zagotuj.
Pokrój boczek w paski, podsmaż na patelni, żeby ładnie się zrumienił i zrobił chrupiący. Dodaj go do zupy. Całość gotuj około 30 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
zupę możesz wzbogacić o smak curry. Dodaj pół łyżeczki. Ta przyprawa też ma działanie rozgrzewające.Źródło: Olivia