Do góry

Dania główne Przepis na:

Warzywne frykasy

Warzywne frykasy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18988

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Warzywne frykasy"

Składniki

  • 8 średnich młodych ziemniaków
  • 1 spora czerwona cebula
  • 1 świeży ogórek
  • 2 pomidory
  • 1 żółta papryka
  • kilka gałązek natki
  • kilka niewielkich liści sałaty
  • 1 op. naturalnego serka homogenizowanego
  • sól
  • biały pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki dokładnie wyszoruj, ugotuj w mundurkach w lekko posolonej wodzie. Cebulę obierz, posiekaj. Pozostałe warzywa umyj, osusz. Ogórek i pomidory potnij w kosteczkę. Paprykę oczyść, pokrój na kawałeczki. Natkę umyj, osusz, posiekaj. Pokrojone warzywa wymieszaj z natką. Przypraw solą i pieprzem.

  2. Ziemniaki odcedź, głęboko natnij, W nacięcia powtykaj kawałki sałaty.

  3. Połowę pokrojonych warzyw połącz z serkiem. Włóż w nacięcia w ziemniakach. Obłóż pozostałymi warzywami i od razu podawaj.

  4. Wersja zapiekana

  5. Serek homogenizowany zastąp 20 dag startego żółtego sera. Wymieszaj go ze wszystkimi pokrojonymi warzywami. Napełnij tym nacięcia w ziemniakach. Piecz 5 min w 180 st.

  6. porcja: 2,95 zł; 375 kcal

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń