Do góry

Dania główne Przepis na:

Warzywne placki ziemniaczane z rybą

Warzywne placki ziemniaczane z rybą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2128 Ocena: 11919

Dodano:

Odsłon: 363

Przepis wymyśliłam sama, placuszki wyszły bardzo smaczne. Ten przepis warto wypróbować.

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie placków:
    Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce. Zaś paprykę, rzodkiewkę rozdrobnić blenderem. Do startych ziemniaków dodajemy połowę przygotowanej papryki i rzodkiewki, mąkę, bułkę tartą, jajko i przyprawy do smaku, po czym dokładnie wyrabiamy masę. Na dobrze rozgrzanym oleju smażymy z obu strono owalne placuszki.

  2. Wykonanie nadzienia:
    Rybę z puszki rozgniatamy dokładnie widelcem, dodajemy pozostawioną paprykę i rzodkiewkę, paprykę mieloną i jeszcze raz dokładnie mieszamy.
    Tak przygotowany farsz układamy na upieczonych lekko przestudzonych placuszkach, posypując z góry posiekaną rzodkiewką i przykrywamy drugim placuszkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń