Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulkę,dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę,obsmażamy. Wsypujemy zamrożone warzywa (z kalafiorem!),podlewamy ok.2 szkl wody,doprawiamy wegetą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem ok.20 minut,aż warzywa będą miękkie a woda prawie w całości wyparuje.
Podajemy z ziemniaczkami lub z ryżem.