Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Warzywno-serowy keks"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 157
Polecam.
Odsłon: 256
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 80
...ale pyszny.
Odsłon: 347
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 157
Polecam.
Odsłon: 256
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 80
...ale pyszny.
Odsłon: 347
Składniki
Paprykę oczyść, cukinię umyj, pokrój w kostkę. Por oczyść, pokrój w krążki. Warzywa duś kilka minut na oliwie. Ostudź.
Ser i szynkę pokrój na małe kwadraciki. Mąkę przesiej z proszkiem. Dodaj jajka, mleko, 150 ml oliwy, zioła prowansalskie, szczyptę soli i pieprzu. Energicznie wymieszaj. Dodaj warzywa, ser i szynkę, połącz.
Keksówkę (26x12 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Napełnij masą. Piecz ok. 45 min w 190°C.
<strong>Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z Elbląga.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie