Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wątrobianka w suszonych śliwkach"
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 104
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 436
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32596
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 68
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 94
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 104
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 436
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32596
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 68
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 94
Składniki
Oczyść jabłka, wykrój gniazda nasienne i pokrój miąższ ze skórką w kosteczkę. Poprzekrawaj na połowy suszone śliwki, a większe na ćwiartki, usuń z nich pestki.
Wysmaruj brytfannę tłuszczem i rozłóż na dnie mieszankę jabłek i śliwek. Lekko posól i podlej wodą. Piecz w piekarniku nagrzanym do 190°C przez około 20 minut.
Podczas pieczenia wymieszaj owoce od czasu do czasu. Kiedy owoce się zapieką obniż temperaturę do 170°C, połóż na owocach wątrobiankę, i przyrumień ją.
Podawaj wątrobiankę z pieczonymi owocami oraz z gotowanymi ziemniakami lub pieczywem.
Czas przygotowania: 50 minut. Poziom: łatwy.Źródło: TV14