Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka drobiowa duszona z papryką i curry

Wątróbka drobiowa duszona z papryką i curry

Autor:

Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 252

Dodano:

Odsłon: 2322

Dzisiaj postanowiłam ,że zrobię na obiad coś na szybko .Kupiłam wątróbkę drobiową i paprykę .Chciałam wątróbkę zrobić nieco inaczej niż tradycyjnie . Muszę przyznać ,że wątróbka z papryką i curry jest bardzo smaczna .

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wątróbkę umyć , oczyścić z błon .
    Cebulę obrać ,pokroić w piórka .
    Paprykę umyć ,usunąć gniazda nasienne ,pokroić w paseczki .

  2. Na całą powierzchnię patelni lub rondelka nalewamy olej .
    Rozgrzewamy olej ,podsmażamy wątróbkę ,dodajemy pokrojoną cebulę
    i przepuszczony przez praskę czosnek ,dusimy pod przykryciem ok 5 min
    Następnie dodajemy pokrojone papryki i przyprawy .
    Wszystko dusimy do miękkości wątróbki i warzyw pod przykryciem .
    Potrawa gotowa . Smacznego :) .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń