Dania główne Przepis na:
Watrobka drobiowa po serbsku

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1626
Dodano: 26.02.2009
Odsłon: 2463
Składniki
- watrobka drobiowa, 1,2 kg
- cebula, 60 dkg
- roznokolorowa papryka, 50 dkg
- sol, pieprz, majeranek, slodka papryka
- sos chilli
- natka pietruszki do dekoracji
- olej
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Watrobke marynujemy w oleju, soli, pieprzu, majeranku, papryce slodkiej i sosie chilli.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 min.
-
Kolorowa papryke i cebule podsmazamy, wrzucamy do pieczacej sie watrobki, pieczemy do momentu az watrobka bedzie miekka. Przed podaniem posypujemy drobno posiekana natka pietruszki. Smacznego!
Komentarze do przepisu (2)

barbarella123 27 lutego 2009Zgłoś do usunięcia
Może ktoś ma metodę na smażenie wątróbki drobiowej by nie strzelała z patelni0 Kto głosował? | Odpowiedz

barbarella123 27 lutego 2009Zgłoś do usunięcia
Kto ma dobrą metodę na smażenie wątróbki drobiowej? Chodzi mi o to, by nie strzelała z patelni.0 Kto głosował? | Odpowiedz