Do góry

Dania główne Przepis na:

wątróbka drobiowa z cebulką

wątróbka drobiowa z cebulką

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 246

Dodano:

Odsłon: 942

smaczne ,tanie nawet powinny polubić ją dzieci które wątróbki nie lubią

Składniki

5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. wątróbkę moczymy około 1 godz. następnie czyścimy ,w sitku opłukać pod bieżącą wodą ,osuszyć ( wątróbka musi ocieknąć z wody)

  2. osuszoną wątróbkę otoczyć w mące

  3. smażyć na rozgrzanym oleju tak aby była lekko wypieczona na wierzchu ,usmażoną przekładamy do naczynia z pokrywką (żaroodporne lub do garnka)aby nam za szybko nie ostygła delikatnie posolić

  4. na tym samym oleju co smażyliśmy wątróbkę smażymy pokrojoną w talarki cebule delikatnie posolić i dodać odrobinę pieprzu

  5. usmażoną cebulkę dodać do wątróbki i wymieszać

  6. można podać z ziemniakami lub samą z kromką chleba

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń