Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka drobiowa z cebulką

Wątróbka drobiowa z cebulką

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 1360

Dodano:

Odsłon: 16893

Łatwe, szybkie, smaczne... :)

Składniki

  • WąTRóBKA, 0,5 kg
  • mąka
  • cebula, 3 duże
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wątróbkę myjemy i oczyszczamy z błonek itp.. Kroimy na mniejsze kawałki i osuszamy na ręczniku papierowym. Na patelni rozgrzewamy olej, bądź masło - jak to woli:)

  2. Wątróbkę obtaczamy w mące i smażymy ok 3-4 min z każdej strony. NIE SOLIĆ, bo wtedy wątróbka stwardnieje! I uwaga! Wątróbka potrafi mocno strzelać... Smażymy na średnim ogniu.

  3. W międzyczasie kroimy cebulkę w piórka i gdy wątróbka się usmaży, ściągamy ją z patelni, a na tym samym tłuszczu smażymy cebulkę. Można ją posolić, by szybciej zmiękła. Jak się skarmelizuje dorzucamy wątróbkę, wszystko solimy, ew. pieprzymy i chwilkę razem dusimy.

  4. Podawać gorącą z ziemniaczkami i ogórkiem kiszonym, bądź surówką czy innym dodatkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 09 stycznia 2013 Podpisuję się pod tym,co napisała babciaaneczka:)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Monika87 08 stycznia 2013 Dziękuję bardzo :) ! A wątróbka rzeczywiście.. jest mięciutko i soczysta.. rozpada się w ustach:)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 08 stycznia 2013 Wreszcie przepis, jak powinno się dobrze smażyć wątróbkę, drobiową, czy tez inną. Wątróbka wymaga krótkiego smażenia,
wtedy będzie soczysta i miękka, żadnego duszenia i żadnych sosów. Cieszę się, że zamieściłaś ten przepis. Pozdrawiam.

11 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń