Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka Drobiowa z Jajecznicą

Wątróbka  Drobiowa  z  Jajecznicą

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1443

Dodano:

Odsłon: 5305

Ciekawy sposób na wątróbkę - doskonale nadaje się na obiadokolację.

Składniki

  • wątróbki drobiowej, 200 gr.
  • pieczarek, 250 gr.
  • jajka, 4 szt.
  • szynki węndzonej ( porcjowana w kostkach ), 70 gr.
  • łyżki masła, 2
  • zioła prowansalskie
  • pęczek zielonej cebulki, 1
  • pęczek natki pietruszki, 1
  • Przyprawy: Sól / Pieprz
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ► Pieczarki oczyścić, umyć, jedną połowę pokroić w plasterki i / odstawić /. Drugą połowę smażyć osobno jak będą prawie że miękkie to przyprawić ziołami prowansalskimi solą i pieprzem. ► Wątróbkę oczyścić z tłuszczu i błonek, umyć, ręcznikiem papierowym osuszyć i pokroić w średniej wielkośći kawałki. ► Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle dodająć kostki szynki wędzonej i w plasterki pokrojone pieczarki. Smażyć jeszcze kilka minut. ► Do smażących się pieczarek dodać wątróbkę, zieloną cebulkę i zapiekać aż wątróbka będzie miękka. Wtedy wbić jajka dodać natką pietruszki i intensywnie mieszająć jeszcze raz doprawić solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

grin-porsze 28 marca 2012 fajny przepis - szybki, prosty - 10 min i można zajadać- polecam - własnie jem:)

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń