Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka drobiowa z warzywami

Wątróbka drobiowa z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 763

Pyszne danie obiadowe

Składniki

  • 70 dag wątróbki drobiowej
  • 2 marchewki
  • 1 czerwona papryka
  • puszka krojonych pomidorów
  • 2 cebule
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz, słodka papryka, ziele angielskie
  • mąka, olej
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Marchew zetrzeć na tarce na dużych oczkach, cebulę pokroić w piórka, paprykę w kostkę. Podsmażyć wszystko na oleju, dodać pomidory, Dusić ok 10 min. Przełożyć do garnka. Wątróbkę obtoczyć w mące i usmażyć na oleju, posypać pieprzem, słodką papryką, dodać ziele angielskie. NIE SOLIĆ. Podsmażoną wątróbkę przełożyć do garnka z warzywami, podlać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy potrawa będzie miękka posolić i posypać natką pietruszki. Podawać z kaszą prażoną i ugotowaną kiszoną kapustą. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń