Do góry

Dania główne Przepis na:

wątróbka duszona

wątróbka duszona

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 7296

Dodano:

Odsłon: 16125

chyba na nowo polubię wątróbkę :)

Składniki

  • 70 dkg wątróbki drobiowej
  • 2 cebule
  • 1 łyżka musztardy
  • mąka
  • sól, pieprz, gyros, liśc laurowy
  • duża łyżka masła
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W rondelku roztopic masło, dodac pokrojonąw kostkę cebulę, liśc laurowy i dusic. Wątróbkę umyc i obtoczyc w mące dodac do cebuli, podlac wodą i dusic 15 minut. Doprawic do smaku solą, pieprzem, przyprawą gyros oraz łyżkę musztardy. Wymieszac i dusic jeszcze ok 5 minut. Podawac z ziemniakami i np ogórkami kiszonymi. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 19 stycznia 2013 Twoja wersja na wątróbkę do wypróbowania bo takiej jeszcze nie znałam a zapowiada się pysznie:)

21 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 19 stycznia 2013 dzięki dziewczyny ja nie przepadam za wątróbką ale ta o dziwo mi smakowała :)) Pozdrawiam

21 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

capri 19 stycznia 2013 to może byc super danie Anetko, wędruje do ulubionych :)))

21 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 19 stycznia 2013 Uwielbiam wątróbkę , ale w takiej wersji nie jadlam, zabieram do ulubionych...5..

21 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń