Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka FIT z parowaru

Wątróbka FIT z parowaru

Autor:

Przepisów i artykułów: 166 Ocena: 2261

Dodano:

Odsłon: 2364

Danie dla osób zdrowo się odżywiających. Wątróbka dostarcza wielu składników mineralnych jak żelazo, cynk, miedź. Jest źródłem witamin: A, D, B2, B12, oraz kwasu foliowego.

Składniki

  • -Wątróbka wieprzowa - 0,5 kg
  • -Por - mały
  • -Cukinia - 1 szt
  • -Papryka żółta - 1 szt
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wątróbkę dokładnie umyć i pokroić. Włożyć do naczynia i zalać wrząca wodą. Po 10 minutach odcedzić i włożyć do parowaru.

  2. Pora, cukinie i paprykę pokroić i wymieszać z wątróbką.

  3. Parowar nastawić na 20 minut. Obiad gotowy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń