Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wątróbka w malinowym sosie"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 110
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 110
Składniki
Sos: maliny rozmroź, podgrzewaj z miodem na małym ogniu, aż się rozpadną. Wlej ocet balsamiczny i wino, przypraw. Gotuj, mieszając, aż sos zgęstnieje. Przetrzyj przez gęste sitko.
Wątróbki oczyść z błon, oprósz mąką, usmaż na oleju. Oprósz solą, osącz z nadmiaru tłuszczu, lekko ostudź, pokrój w kostkę. Na talerzach ułóż sałaty, na to pokrojoną w krążki szalotkę, wątróbki. Polej sosem malinowym, delikatnie oprósz pieprzem, udekoruj malinami.
Czas przygotowania: 30 min. Ilość porcji: 4. Cena za porcję: 2,30 zł.
Przepis przysłała Marzenna Przeorska z Warszawy.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie