Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka w panierce

Wątróbka w panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 4250

Dodano:

Odsłon: 30048

przepis znalazłam w "Kuchni Polskiej"z1972 roku i mile mnie zaskoczył,do tej pory watróbkę smażyłam tylko panierując ją w mące a tu proszę da sie inaczej,polecam

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Watróbkę pokroić na plastry zanurzać kolejno w mące,rozbełtanych jajkach z przyprawami i na końcu w bułce tartej ,usmażyć na srednim ogniu.Doskonale smakuje z pieczonymi ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej z dodatkiem mandarynek(przepis na mojej stronie).Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pliszka 24 października 2010 Witam.
Wątróbkę solimy w ostatnim momencie smażenia! A jak w tym wypadku?
Pozdrawiam.

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

barbarus32 24 października 2010 pokrojoną w plastry wątróbkę rozbijam jak schabowego (przez folię bo bardzo pryska) jest o niebo lepsza.spróbuj polecam

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bobara 17 marca 2010 ...no no....ciekawy, zrobilam i moim chlopakom podpasilo ...decyzja: raz wątróbka tradycyjna raz na ten sposob...:)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

cytryna 11 lutego 2010 Jest to fajny pomysł na obid.Zamist kotleta,można zrobić to danie.Dobrze,ze zajrzałam na przepisy,bo dzisiaj na obiad kupiłam wątróbke i nie miałam pomysłu jak inaczej zrobic.Pozdrawiam

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 10 lutego 2010 Pomysł fajny, nie wyglada na wątróbkę - może w ten sposób uda mi się przechytrzyć moje dzieci i przemycić wątróbkę do ich jadłospisu ;)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń