Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny przepis na wątróbkę
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 171
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 320
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1546
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 171
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 320
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1546
Składniki
Wątróbkę czyścimy i kroimy w kawałki, na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną cebule tak by się lekko zeszkliła potem dodajemy czosnek i wątróbki, jak mięso się lekko zetnie to posypujemy je vegetą i podsmażamy ok. 5 minut. Gdy wątróbki już dochodzą wlewamy przecier pomidorowy z odrobiną wodą i dodajemy zioła Prowansalskie gotujemy tak 5 minut, na koniec całość zagęszczamy mąką z odrobiną śmietany, doprawiamy jeszcze solą i pieprzem i podajemy z kartoflami i ogórkami z śmietaną.