Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowy,lepszy smak.....
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 96
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 96
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
Wątrobę umyć,pokroić w paski i opruszyć mąka.Podsmażyć na patelni.Po usmażeniu przełożyć na talerz.
Cebulę pokroić w grubszą kostkę i podsmażyć na tłuszczu na którym smażyliśmy wątróbkę.Gdy cebula będzie miękka dodać usmażone podroby i razem wszystko podgrzać.
Kostkę rosołowa rozpuścić w 1/2 szklanki wody i wlać na patelnie,gotować 1-2 min.
Śmietanę i musztardę wymieszać w naczyniu i dodać roztarty ząbek czosnku.Wszystko połączyć w gładki sos i dusić na małym ogniu 5 minut.Pod koniec duszenia przyprawić przyprawami.Podawać z ziemniakami,makaronem lub po prostu z chlebkiem.SMACZNEGO