Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka wieprzowa z jabłkami i cebulą

Wątróbka wieprzowa z jabłkami i cebulą

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 928

Dodano:

Odsłon: 10323

Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wątrobę zalać mlekiem i moczyć co najmniej 2h (wątroba będzie mniej gorzka, bardziej delikatna i miększa). Cebulę pokroić w piórka, jabłka w szesnastki. Roztopić masło w małym garnczku i dodać cebulę i smażyć, aż zmięknie, wtedy dodać jabłka i szczyptę majeranku i dusić, aż jabłka zmiękną ale nie rozpadną się całkowicie. Wątrobę wyjąć z mleka, pokroić w paski, każdy kawałek obtoczyć w mące i smażyć na gorącym oleju (wątroby nie powinno się smażyć za długo ponieważ zrobi się twarda). Po usmażeniu posolić (nie wcześniej, bo stwardnieje), połączyć z cebulą i jabłkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ola100 06 października 2011 po co maka a maslo klarowane chyba musi byc?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kermeet 06 października 2011 Ja wolę wieprzową ale dzieci chyba wolą drobiową bo jest delikatniejsza., Pozdrawiam

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń