Do góry

Dania główne Przepis na:

wątróbka z cebulą

wątróbka z cebulą

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4

Dodano:

Odsłon: 4969

proste i smaczne

Składniki

  • wątróbka wiepszowa, wołowa, lub jagnięca, około 0,5 kg
  • cebula, 2-3
  • pieprz, sól, olej do smażenia, mąka
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. usunąć błony z wątróbki, umyć i pokroić w plastry okoł 1cm. (w poprzek włókien)

  2. cebulę obrać i pokroić w plastry

  3. na rozgrzanym oleju zrumienić cebulę, a następnie przełożyć ją na talerz

  4. wątrubkę obtoczyć w mące i smaruć na tej samej patelni (można dodać trochę oleju) po 2-3 minuty z każdej strony

  5. dodać podsmarzoną cebulę, posolić, popiepszuć i dusić pod przykryciem około 10 minut (można dodać odrobinę wody i majeranku)

  6. podawać z duszonymi ziemniakami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wioleta333 20 czerwca 2010 tak zrobiona wątróbka jest smaczna , lecz najlepsza jest drobiowa bo delikatna pozdrawiam....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń