Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pasta z wątróbki dorsza, świetna z białym pieczywem lub tostem( dla amatorów...:). Idealna na przekąskę pod gorzałkę:)
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 86
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 87
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 86
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 87
Składniki
Wątróbki dokładnie wyczyścić i wypłukać, następnie osuszyć.
Cebulę i czosnek zetrzeć na drobnej tarce, lekko podsmażyć na oliwie, zalać przecierem pomidorowym, gotować na małym ogniu do zredukowania(powinna uzyskać konsystencję gęstej pasty), doprawić solą, pieprzem, chili, vegetą i słodką papryką.
Po wystygnięciu, wymieszać wątróbki z uzyskaną pastą, włożyć do małych słoików. Gotować w słoikach na małym ogniu ok 20-30 min od zagotowania.