Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wątróbka z figami na porach"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Składniki
Wątróbkę mocz w mleku przez ok. 30 minut. Por podziel na liście i włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C na 12 minut. Wątróbkę osusz ręcznikiem papierowym, obtocz w mące.
Smaż na rozgrzanym oleju rzepakowym z każdej strony po ok. 4 minuty, aż mięso się przyrumieni. Na końcu posól i popieprz.
Na patelnię po wątróbce wlej syrop pomarańczowy i ocet jabłkowy. Dodaj suszone figi pokrojone w drobną kosteczkę, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj, włóż usmażone mięso i duś razem minutę. Podawaj na pieczonym porze z bagietką.Źródło: Show