Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wątróbka z indyka w ziołach"
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 138
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7434
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 176
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 94
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 199
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 138
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7434
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 176
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 94
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 199
Składniki
Sałatę poszatkuj. Czosnek przeciśnij przez praskę i utrzyj z solą, dodaj musztardę, pieprz, sok z cytryny i 4 łyżki oleju. Wszystko ubij na dość gęsty sos, połącz z posiekanymi ziołami.
Pomarańcze dokładnie umyj i sparz wrzątkiem. Następnie pokrój w cienkie plasterki. Wątróbkę oczyść, umyj i przesmaż na oleju. Posól.
Po usmażeniu wątróbki pokrój ją w plastry. Podawaj polaną sosem ziołowym, udekorowaną pomarańczami i z sałatą lodową.Źródło: Na żywo