Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka z jabłkami i papryką

Wątróbka z jabłkami i papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 173

Dodano:

Odsłon: 1279

Coś innego:)

Składniki

  • 0,5kg.wątróbki drobiowej
  • 1 duża cebula
  • 2jabłka
  • 2 papryki czerwone
  • około 0,5litra bulionu,trochę śmietany
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w kostkę,zeszklić delikatnie na patelni,wątróbkę pokroić na miejsze części,dodać do cebuli,następnie pokrojoną paprykę i jabłka pokrojone na ósemki,wszystko podsmażyć,wlać bulion i dusić na małym ogniu,aż wątróbka zmięknie,zagęścić śmietaną i gotowe.

  2. Doskonałe do ziemniaczków lub na kolację.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń