Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wątróbka z rabarbarem"
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 147
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 932
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 147
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 932
Składniki
25 min • Porcja 250 kcal • Koszt porcji 4,50 zł • Przepis na 2 porcje
Jabłka i cebulę obieram, kroję w kostkę. Łodygę rabarbaru myję, a następnie kroję na małe kawałki. Cebule i rabarbar wrzucam na roztopione masło, chwilę smażę. Dodaję jabłka, wlewam bulion oraz ocet winny. Kilka minut wszystko razem gotuję. Potem zagęszczam całość sosem pieczeniowym. Gotuję jeszcze około minuty. Doprawiam według uznania przyprawami.
Wątróbkę dokładnie myję, kroję w grubsze plastry. Obtaczam każdy z nich w mące. Na patelni rozgrzewam tłuszcz, smażę plastry wątróbki (aż zmiękną, ale nie za długo). Dopiero usmażone doprawiam solą. Podaję wątróbkę z duszonymi owocami, polaną sosem oraz posypaną natką. A także, na przykład z sałatką z pomidorów i cebulki.
Kazimiera Grzywna z Chełma.Źródło: Kobieta i życie