Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wątróbka z warzywami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 110
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 110
Składniki
Sparzone, obrane pomidory kroję w kosteczkę. Czosnek i cebulę siekam i podsmażam na dwóch łyżkach oleju. Dodaję pokrojoną fasolkę i pomidory, zalewam bulionem, chwilkę gotuję.
Wlewam wino, dodaję sól i pieprz i duszę na małym ogniu, aż fasolka zmięknie, sos odparuje, a całość zgęstnieje. Umytą wątróbkę kroję na kawałki, obsmażam na pozostałym rozgrzanym oleju, przekładam do sosu.
Duszę 10 min, zdejmuję z ognia. Makaron gotuję al dente, rozkładam na talerze, polewam gorącym sosem i dekoruję bazylią.
Czas przygotowania: 50 minut, Cena porcji: około 3 złŹródło: Rewia