Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wątróbka z wiśniami"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 48
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 80
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 36
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 114
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 48
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 80
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 36
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 114
Składniki
Wątróbkę opłucz, oczyść i osusz. Ziarenka jałowca rozgnieć. Mięso oprósz solą, pieprzem, tymiankiem oraz jałowcem. Na patelni rozgrzej olej, dodaj wątróbkę i smaż około 3 minuty z każdej strony.
Wiśnie opłucz, wydryluj i osusz. Cebule obierz, potnij w piórka. Na drugiej patelni stop masło, zeszklij cebulkę.
Następnie oprósz mąką i cały czas mieszając, dodaj wiśnie. Gotowe wątróbki ułóż na kromkach pieczywa, polej sosem wiśniowym. Udekoruj natką pietruszki.Źródło: Na żywo