Do góry

Przekąski Przepis na:

Wątróbki Boruty

Wątróbki Boruty

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 107

Dodano:

Odsłon: 7656

Danie serwowane w warszawskiej restauracji "Honoratka" przy ul. Miodowej. Tam podpatrzone i własnoręcznie przygotowane. Proste i...smaczne po prostu ;-)

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wątróbki drobiowe dzielimy, rozkrawając oba plastry. Każdy z nich, nie przyprawiając, owijamy w plaster boczku i nadziewamy po 6 na patyczek szaszłykowy. posypujemy lekko solą, pieprzem i bazylią. Umieszczamy na ok. 45 min w rozgrzanym piekarniku.

  2. Ogórki kroimy na ćwiartki i wydrążamy z nich nasienie Oczyszczamy paprykę i kroimy. Wszystko, wraz z czosnkiem miksujemy w blenderze, ale nie na krem! Mają być drobno posiekane kawałeczki. Lekko odsączamy i podajemy na talerzu z gotowymi wątróbkami. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gocha01 01 września 2010 Przepis fajny i na pewno wypróbuję,ale co do solenia wątróbek przed pieczeniem to mam pewne wątpliwości:-/ watróbkę soli się dopiero przed podaniem,bo inaczej bedzie twarda.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dusioor45 05 marca 2010 Są przepyszne. Jadłam takie z grilla =)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń