Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbki drobiowe pieczone

Wątróbki drobiowe pieczone

Autor: Mole3

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 1984

Dodano: 21.03.2010

Odsłon: 17701

Lekki sposób na wątróbki drobiowe - bez smażenia, bez tłuszczu, a smak wyjątkowy.

Składniki

  • wątróbki drobiowe, 1 kg
  • cebula duża, 1 szt.
  • pieczarki średnie, 10 szt.
  • majeranek suszony, 1 łyżka
  • kostki smaku - cebula + pietruszka, po 1 szt.
  • pieprz, 1 łyżeczka
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wątróbki opłukać pod bieżącą wodą, usunąć zbędny tłuszczyk i błonki, osuszyć ręcznikiem papierowym.

  2. Cebule pokroić w ćwierćtalarki, pieczarki w grubsze plasterki. W misce wymieszać delikatnie wątróbki, pieczarki i cebulę, dosypując majeranek, pieprz i pokruszone kostki smaku. Wszystko przełożyć do rękawa do pieczenia.

  3. Piec ok. godziny w 150 stopniach, termoobieg. Podawać z młodymi ziemniakami i koperkiem. Smacznego. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

grazka950 18 sierpnia 2014 przekonałam moje wnuki do wątróbki z jabłkiem, to chętnie zaserwuję im teraz Twój przepis, a do drugiego rękawa włożę przyprawione ziemniaczki, pozdrawiam :))

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 20 lutego 2012 Świetny pomysł wątróbki w rękawie do pieczenia !!

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 05 czerwca 2010 hm, wiele osób nie lubi wątróbek (kiedyś mój kuzyn myślał,że go ktoś chciał nimi otruć), ale w moim menu goszczą, uwielbia je mój mąż, ale muszę wypróbować przygotowane w sposób podany prze Ciebie!

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dorcia41 10 maja 2010 Lubię wątróbkę i robię na różne sposoby ale tak jeszcze nie próbowałam, teraz na pewno wypróbuję ten sposób:)) pozdrawiam

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń