Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wątróbki z gruszkami"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1040
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1040
Składniki
Wątróbkę umyj i oczyść. Cebulę obierz i pokrój w talarki, po czym przeduś ją na rozgrzanym oleju, aż zmięknie, ale się nie przysmaży. Na drugiej patelni przesmaż na oleju wątróbkę.
Gdy jest gotowa, wymieszaj ją z cebulą, dopraw całość solą i pieprzem, po czym podpiecz na patelni jeszcze przez ok. 5 min. Następnie zdejmij z patelni wątróbkę z cebulką, a włóż na nią plastry umytych gruszek bez gniazd nasiennych.
Oprósz majerankiem. Duś jeszcze ok. 8-10 minut, aż gruszki nieco zmiękną. Następnie ponownie połóż na patelni wątróbkę z cebulką i tylko zagrzej.
Wątróbkę podaj z cebulką, umieszczając mięso między plastrami gruszki. Udekoruj całość konfiturą żurawinową, posyp szczypiorkiem. Danie serwuj z pieczywem lub ziemniakami.Źródło: Świat kobiety