Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbki z kurczaka z ziemniakami i korniszonem.

Wątróbki z kurczaka z ziemniakami i korniszonem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1072 Ocena: 11311

Dodano:

Odsłon: 498

Bardzo smaczne i pożywne danie, polecam :)

Składniki

  • wątróbki z drobiu 40 dag
  • połowa cebuli
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • tłuszcz do smażenia
  • ziemniaki 4 szt.
  • ogórki marynowane (korniszony)
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Oczyszczone ze ścięgien i żył wątróbki płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy na durszlaku. Ocieknięte kawałki wątróbki kładziemy na gorącą patelnię z tłuszczem, smażymy z obu stron na rumiano. Cebulę kroimy w piórka, solimy, pieprzymy i dodajemy do smażącej się wątróbki.

  2. Smażymy pod przykryciem do miękkości wątroby i cebuli. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone wątróbki podajemy z wcześniej ugotowanymi ziemniakami i marynowanym korniszonem.

  3. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń