Do góry

Dania główne Przepis na:

Wczesna kapusta kiszona w słoiku.

Wczesna kapusta kiszona w słoiku.

Autor:

Przepisów i artykułów: 46 Ocena: 1181

Dodano:

Odsłon: 28680

Pyszna kapusta na bieżące potrzeby.

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować, a marchew zetrzeć na tarce. Dodać sól, dobrze wymieszać, przykryć ściereczką i pozostawić do następnego dnia.

  2. Następnego dnia nałożyć do słoika i ubić. Nadmiar soku odlać. Słoik postawić na głębszym spodku lub miseczce, ponieważ podczas fermentacji ze słoika będzie wyciekać sok i pianka. Po 5 - 7 dniach możemy delektować się pyszną kiszoną kapustką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

elwira13733 25 lipca 2011 Wczesna kapusta też może być na zimę,ja taką robię,tak samo jest dobra jak i późna.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lasuch-09 18 lipca 2011 Kapustę na zimę kisi z jesiennych zbiorów. Sposób kiszenia jest taki sam. Kapusta z kminkiem jest bardzo dobra, ale nie wszyscy moi domownicy taką lubią.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 18 lipca 2011 Czy tak ukiszona kapusta może być na dłuższy okres np. na zimę?

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 18 lipca 2011 Podobnie kiszę młodą kapustę, tylko dodaję trochę kminku.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń