Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wędlina wieprzowa z zielonym pieprzem"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 73
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10514
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 97
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 73
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10514
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 97
Składniki
170 min • Porcja 310 kcal • Koszt kiełbasy ok. 6 zł • Przepis na 3 kiełbasy dł. 17 cm
Łopatkę mielę w maszynce (przez małe oczka). Schab kroję w paski. Czosnek przeciskam przez praskę. Zielony pieprz siekam. Wszystkie łączę i mieszam. Wyrabiam ok. 10 min, aż mięso będzie się kleić do ręki.
Osłonkę białkową do wędlin tnę na 3 części i namaczam w zimnej wodzie. Z jednej strony związuję je bawełnianą nicią, ściśle napełniam mięsem. Związuję drugi koniec osłonek. Zostawiam wędliny w lodówce na dobę.
Potem zalewam je wodą i, nie doprowadzając do wrzenia, parzę w temp. 80°C przez 2 godz. 10 min. Odcedzam i schładzam.Źródło: Kobieta i życie