Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wędzona ryba warmińska z kapustą"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 29
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 198
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 29
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 198
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
<strong>:</strong>
Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą. Jabłka umyj, przekrój na ćwiartki ze skórką i wytnij nasiona. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju Kujawskiego. Wrzuć młode ziemniaki i obsmaż je na złoty kolor. Podlej delikatnie wodą i przykryj pokrywką, aby ziemniaki się poddusiły.
Na drugiej patelni na oleju Kujawskim z bazylią obsmaż pokrojoną w grubą kostkę kapustę. Gdy będzie gotowa, wyjmij ją na talerz.
Na patelnię wrzuć pokrojone w ćwiartki ze skórką jabłka. Delikatnie oprósz je cukrem i usmaż.
Kiedy ziemniaki będą miękkie, połącz je z kapustą i jabłkami. Dopraw szałwią, pieprzem oraz solą. Na bukiet warzywno-owocowy nałóż łyżką porcje śmietany, kawałki wędzonej ryby oraz oprósz świeżo mielonym czarnym pieprzem i solą.Źródło: Tele Tydzień