Do góry

Dodatki Przepis na:

Wędzony boczek gotowany w przyprawach

Wędzony boczek gotowany w przyprawach

Autor:

Przepisów i artykułów: 158 Ocena: 511

Dodano:

Odsłon: 5612

Wędzony boczek ugotowany z dodatkiem przypraw jest bardzo smacznym dodatkiem do pieczywa.

Składniki

  • 1 kg wędzonego boczku
  • 10 ziarenek angielskiego ziela
  • 3 liście laurowe
  • 2-3 ziarna jałowca
  • papryka wędzona w proszku
  • sól do smaku
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Boczek włożyć do garnka, zalać wodą, dodać liście laurowe, angielskie ziele i ziarna jałowca. (Gdy boczek jest mało słony dodać soli do wody). Gotować na wolnym ogniu do miękkości.

  2. Ugotowany boczek wyłożyć na talerz, oprószyć mieloną, wędzoną papryką, schłodzić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń