Do góry

Przekąski Przepis na:

wędzony pstrąg w galarecie

wędzony pstrąg w galarecie

Autor: mysteriouscake

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 108

Dodano: 01.11.2010

Odsłon: 3782

wreszcie znalazlam TEN smak galarety

Składniki

  • pstrąg wędzony (jak filety to mniej) lub inna ryba wędzona, ok 70 dkg
  • woda, 1,8 litra wody
  • sok jablkowy, 1/2 litra
  • kostki warzywne Knorr, 2 szt
  • liście bobkowe, 5 szt
  • gorczyca, 1 lyżeczka
  • pieprz czarny ziarnmisty, 1/2 lyżeczki
  • pieprz kolorowy (niekoniecznie - wtedy więcej czarnego), 1/2 lyżeczki
  • sos sojowy, 2 lyżki
  • sos worchester, 1 lyżka
  • ocet jablkowy, 1 lyżeczka
  • ocet balsamiczny ciemny, 1 lyżeczka
  • żelatyna na 1 litr wody, 3 paczuszki
  • miesznka meksykańska, 1 puszeczka
  • marchewka mloda, 1 puszeczka
  • jaja na twardo, 2 sztuki
  • ogórki kons lub/i grzybki marynowane, wg uznania
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zagotować wodę z kostkami , liśćmi laurowymi,gorczycą, pieprzami (ok. 10 min). Odcedzić. Dolać sok jablkowy, sosy, octy i rozmieszać w gorącym żelatyny. Zastudzić "denka w pojemnikach.

  2. Ulożyć rybę, i reszte skladników dekoracyjnie i zalać resztą galarety. Zastudzić porcyjki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń