Do góry

Dania główne Przepis na:

Wegańska shoarma z cebulką

Wegańska shoarma z cebulką

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 30

Dodano:

Odsłon: 263

Przepis podstawowy, który można dowolnie modyfikować, dodając ulubione warzywa. Sposób podania zależy, na co w danym dniu mamy ochotę :) w chlebie pita, tortilli, jako burger albo z frytkami i surówką typu coleslaw.

Składniki

  • 1 opakowanie kotletów sojowych
  • 3/4 szklanki oleju rzepakowego
  • 1/2 op. przyprawy do shoarmy
  • 2 cebule
  • 1,5 l bulionu warzywnego
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kotlety sojowe gotujemy do miękkości w bulionie warzywnym, a jak nie mamy bulionu to w wodzie z dodatkiem soli, liści laurowych i ziela angielskiego. Studzimy i odsączamy z nadmiaru wody. Kroimy w paski.

  2. Olej mieszamy z przyprawą do shoarmy i obtaczamy nim pokrojone kotlety. Chowamy do lodówki na minimum 3 godz (najlepiej na całą noc). Kotlety powinny być w całości , dokładnie obtoczone marynatą, jeżeli tak nie jest dodajcie więcej oleju z przyprawą:)

  3. Cebulę kroimy w dość duże paski i rozdzielamy.
    Kotlety i cebulę smażymy razem z marynatą na patelni do zarumienienia, można również upiec w piekarniku w 180 st.C do uzyskania złotego koloru.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń