Do góry

Przekąski Przepis na:

Wege-kanapki

Przepis dnia 2011-01-22
Wege-kanapki

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 7168

Dodano:

Odsłon: 30456

zielone szpinakowe szaleństwo

Składniki

  • 6 cienkich , ale dużych kromek chleba (najlepiej z okrągłego bochenka- ze środka)
  • 3 jaja
  • sól, papryka ostra, bazylia,
  • 40 dag szpinaku mrożonego
  • 15 dag sera typu feta
  • 6 szt pomidorów suszonych (z oliwy)
  • 1 duża cebula
  • masło do smażenia farszu i kanapek
  • maka zwykła ( ewentualnie)
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na maśle zeszklić poszatkowaną cebulę, dodać rozmrożony i osączony szpinak- całość przesmażyć aby odparować wodę, doprawić i ewentualnie zagęścić mąką (zasmażka). Do zimnego farszu dodać pomidory i fetę ( pokrojone w kawałki wielkości grochu). Wymieszać i farsz gotowy.

  2. Na połówkę kromki położyć porcję zimnego farszu , złożyć kromę i zapanierować w roztrzepanym jajku doprawionym solą. Smażyć na złoty kolor z obu stron ( uwaga - smażąc pierwszą stronę warto co jakiś czas docisnać brzegi widelcem) . Wcinać ciepłe lub zimnie ( jeśli zdążą wogóle ostygnać :) SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetta73 22 stycznia 2011 kocham szpinak i wszelkie wariacje na jego temat.do ulubionych;)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

P90X 09 stycznia 2011 Wyglada wspaniale. Dodaje do ulubionych. :)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 09 stycznia 2011 Zrobiłam takie kanapki, ale do szpinaku dodałam trochę czosnku i gałki muszkatołowej, a zamiast fetty dałam ricottę Wyszły wspaniale, ale najlepsze są na gorąco, jak wystygną to już nie to. :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

taura 09 stycznia 2011 Fantastyczny przepis! Uwielbiam takie połączenia smaków, a zdjęcie śliczne. Dodaję do ulubionych i stawiam 5 :)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

batunia 28 maja 2010 wygląda znakomicie , a ja ten farsz spróbuję umieścić w cieście francuskim....

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń