Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 558
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 92
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 558
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 92
Składniki
Wszystkie warzywa konserwowe osączyć z zalewy i zmieszać razem z suchą soczewicą na patelni teflonowej lub w garnku. Zalać przecierem pomidorowym i jeśli jest bardzo gęste, można dodać trochę wody. Jeśli chce się zrobić to danie w wersji mięsnej można na tym etapie dodać 0,5 kg mięsa mielonego. Gotować aż farsz będzie dość gęsty a soczewica ugotowana. Zawinąć w tortillę w "paczuszkę" i podawać.